Грабо

Посети Италия, Швейцария, Франция, Люксембург и Белгия 09.08.2024

Цена от 899лв.

Маршрут: София - Милано и Шарлероа - София
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 09.08.2024

ПРОГРАМА
1 Ден
Отпътуване от летище София до Милано Бергамо с полет на Ryanair в 11:05 - 12:05ч. Посрещане от представител на фирмата. Трансфер до центъра на Милано - разглеждане на Миланската Ла Скала, прочутата Катедрала, пасажа Виктор Емануил, улица Данте и други. Свободно време. Отпътуване за Женева. Късно вечерта пристигане. Настаняване в хотел във френската част на Женева (Анимас). Нощувка.

2 Ден
Закуска. Предиобед програма в Женева - най-космополитният Швейцарски град, символ на мира - пешеходна разходка по Кея и моста Мон Блан, Английската градина с впечатляващия цветен часовник - на брега на езерото със забележителния фонтан (140м) със цветния часовник - една от забележителностите на Женева. Разходка из Стария град до великолепната Катедрала Сент Пиер от 11 век и стената на Реформаторите. Продължаване и спирка в малкото градче Веве - Дома на шоколада, разположено на Женевското езеро, в подножието на Свойските Алпи. Фото-пауза при статуята на великия артист Чарли Чаплин, който е живял в Корсие-сюр, Веве от 1952г до смъртта си през 1977г. Престой в аристократичния курорт Монтрьо, известен с красивия си парк и статуята на Фреди Меркюри, както и прекрасните дворци, вили и хотели, строени в периода на Бел Епок. Посещение на средновековния Шато ди Шийон - най-значимата историческа забележителност на брега на езерото, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. . Следобед отпътуване. Късно вечерта пристигане в Мюлуз. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до водопада Шафхаузен, остров Майнау и Констанц. Предиобяд посещение на водопада Шафхаузен - най-големият в Европа, по обяд пристигане на остров Майнау - островът на цветята. Възможност за посещение на "къщата на пеперудите" с над 25 вида разноцветни, тропически техни представители, ботаническата градина с над 500 вида екзотични широколистни и иглолистни. Следобяд програма в Констанц - разглеждане на Катедралата - най- старата и най-величествена сграда в града, Марктщете - главната улица на стария Констанц, Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори, площад Обермаркт, на който са се извършвали публични екзекуции, хотел Барбароса, Кметството и Концил - сградата на пристанището, където се е провел най-големият църковен събор в Европа в края на Средновековието. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Отпътуване за Колмар и Страсбург. Колмар- град с много цветове, определят го като най-красивия град в Европа. Слави се с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII в. /разглеждане отвън/. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Едночасова разходка с туристическо влакче (срещу доплащане). Следобяд програма в столицата на Елзас - Страсбург. Градът е разположен на бреговете на река Ил, вписън в списъка на Юнеско. Разглеждане на града - Катедралата, площадите Гутемберг и Клебер, квартала Малката Франция, разходка с корабче (срещу доплащане). Настаняване в хотел в района на Страсбург. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Отпътуване за Люксембург. По обяд програма в Люксембург - кметствотo, Дворецът на Великите херцози (отвън), Катедралата Нотр Дам от XVII век, Парламентът, Площадът на Aрмията. Следобяд пристигане в Брюксел, Шарлероа. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 Ден
Рано сутринта трансфер до центъра на Брюксел - Големия площад на стария град с къщите на гилдиите, Кметството, галерията Сент Юбер, символа на града - Манекен Пис. По обяд трансфер до летището за полет Шарлероа - София в 15:35 - 19:10ч.

Офертата включва
• Самолетен билет София - Милано (Бергамо) и Шарлероа - София с Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х30х20см);
• Автобусен транспорт и трансфери по програмата;
• 1 нощувка със закуска в Женева (френска част);
• 2 нощувки със закуски в Мюлуз;
• 1 нощувка със закуска в Страсбург;
• 1 нощувка със закуска в Брюксел (Шарлероа);
• Посещение на Милано, Женева, Веве, Монтрьо, Колмар, Страсбург, Люксембург и Брюксел;
• Водач-представител на туроператора по време на пътуването.

Офертата не включва
• Градски такси - 5 евро на ден, на човек (задължително доплащане).

Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора:
• Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10кг (55х40х23см) - 25 евро в посока;
• Допълнителен багаж до 20кг - 50 евро в посока;
• Туристическо влакче в Колмар и корабче в Страсбург - 30 евро;
• Еднодневна екскурзия до Шафхаузен (с включено корабче до водопада), Констанц и Майнау - 100 евро;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - 5,2% от стойността на пакета.

  1.5. ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да осигури обявените в програмата нощувки в следните туристически обекти за настаняване, според броя туристи по договор :

Местоположение
Вид на тур. обект
Категория
Брой нощувки
стаи
Хотел в Женева хотел 3* 1 Двойна/Тройна
Хотел в Мюлуз хотел 3* 2 Двойна/Тройна
Хотел в Страсбург хотел 3*

1

Двойна/Тройна

Хотел в Брюксел /Шарлероа/

хотел

3*

1

Двойна/Тройна

 и храна в следните заведения за хранене:

Вид на заведенията за хрaнене и развлечение
Категория /звезди/
База или
вид на храненията
Брой на храненията
Ресторанта на хотела в Женева
3*
 закуска
1
Ресторанта на хотела в Мюлуз
3*
 закуска 
2
Ресторанта на хотела в Страсбург
3*
закуска
1

Ресторанта на хотела в Брюксел /Шарлероа/

3*

закуска

1

 

 

ЦЕНИ
Дата Единична стая Двойна стая Тройна стая
09.08.2024 1299 лв. 1798 лв. 2697 лв.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.