Грабо

Мармарис 26.05

Цена от 545лв.

Маршрут: Бургас-Мармарис
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
1 ден
Отпътуване следобед от Бургас (и Варна - срещу доплащане). Пътуване по маршрут Чанаккале - Измир - Мугла - Мармарис. Преминаване на пролива Дарданели с ферибот Галиболи-Лапсeки или Еджеабат - Чанаккале (пролива Дарданели разделя Егейско и Мраморно море).

2 ден
Пристигане в курорта Мармарис. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободен ден за разходка и плаж. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. В 09:30ч по желание (срещу доплащане):
• Посещение на острова на Клеопатра. Пътуване до пристанището с автобус (около 30- 45 минути). Качване на лодка и отплаване за острова. Райско кътче с кристално чистите води на Егейско море, през които можете да гледате на три метра дълбочина и уникален пясък. Възможност за гмуркане. Обяд на лодката. Съществува легенда, според която преди две хиляди години тук се е къпала самата Клеопатра. Марк Антоний подарил на своята възлюбена този остров, но на нея не й харесвали пясъците на острова, затова императорът на Египет доставил специален пясък. Възможно е това да е само легенда, но такъв пясък има само на още едно място- в Северна Африка. Ще посетите и античен амфитеатър.
• Джип сафари с включен обяд. Комбинирано пътуване с джипове, спирки за плаж и къпане. Връщане в Мармарис следобед около 16:30ч. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) еднодневен тур, комбинирано пътуване из залива на Мармарис и по река Далян. Тръгване от хотела в 09:00ч. Качване на една от най-големите яхти - Орка, побираща 350 души. Пътуване из залива на Мармарис до природния резерват Далян - около 2 часа. Възможност за гмуркане. В 12:00ч- обяд на яхтата. Качване на по-малки лодки за 45 души. Спирка около 1 час на плажа Изтузу, където живеят костенурки от изчезващия вид Карета с възможност за плаж. По време на пътуването с лодка по реката може да видите загубените сред крайбрежните скали гробници на ликийските крале (IVв.пр.н.е) в гр. Каунос. Недалеч от рибарското селище Далян се намира естествен природен басейн, дъното на който е покрито с лечебна кал. Преданието твърди, че водата и калта имат необичайни свойства, които лекуват много кожни заболявания. Връщане обратно в Мармарис с яхтата - около 19:30ч. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. По желание (срещу доплащане) тур до района на "белите скали" на Памуккале. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси наподобяващи памучени планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и други. Професионален екскурзовод ще ви разкаже интересни истории, които ще ви заинтригуват. Връщане в Мармарис или свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. Отпътуване за България.

ЦЕНИ
Дата Единична стая Двойна стая Тройна стая
26.05.2019 545 лв. 1090 лв. 1635 лв.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.