Грабо

Мармарис със самолетен транспорт

Цена от 295лв.

Маршрут: Бургас-Варна-Истанбул-Мармарис
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
1.ден- След 14.00ч. настаняване в хотела.
2.ден-Свободно време или по желание посещение на острова на Клеопатра /26.00 евро/- Пътуване до пристанището с автобус-около 30-45мин. Качване на лодка и отплаване за острова. Райско кътче с кристално чистите води на Егейско море, през които можете да гледате на три метра дълбочина и уникален пясък. Възможност за гмуркане. Обяд на лодката. Съществува легенда, според която преди две хиляди години тук се е къпала самата Клеопатра. Марк Антоний подарил на своята възлюбена този остров, но на нея не й харесвали пясъците на острова, затова императорът на Египет доставил специален пясък. Възможно е това да е само легенда, но такъв пясък има само на още едно място в Северна Африка. Нощувка.
3.ден- Свободно време или по желание еднодневен тур, комбинирано пътуване из залива на Мармарис и по река Далян /доплащане 27.00 евро/-тръгване от хотела в 09,00ч. Качване на една от най-големите яхти-"Орка', побираща 350 души. Пътуване из залива на Мармарис до природния резерват-Далян около 2 часа. Възможност за гмуркане. В 12,00ч.-обяд на яхтата. Качване на по-малки лодки за 45 души. Спирка около 1 час на плажа Изтузу, където живеят костенурки от изчезващия вид Карета, с възможност за плаж. По време на пътуването с лодка по реката може да видите загубените сред крайбрежните скали гробници на ликийските крале (IV в. пр. н.е.) в гр. Каунос. Недалеч от рибарското селище Далян се намира естествен природен басейн, дъното на който е покрито с лечебна кал. Преданието твърди, че водата и калта имат необичайни свойства, които лекуват много кожни заболявания. Връщане обратно в Мармарис с яхтата-около 19,30ч. Нощувка.
4.ден-Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до близкия гръцки остров Родос /доплащане 50 евро/, известен в миналото с Родоския колос, стария град и улицата на Рицарите. *Пътуването се осъществява с катамаран от пристанището в Мармарис. Тръгване от хотела рано сутринта с автобус до пристанището. Пътуване с катамаран около 1,3 ч. Престой на острова. Около 16,00 часа отпътуване обратно за Мармарис. Нощувка.
5.ден- Свободно време или по желание джип сафари с включен обяд /26.00 евро/-Комбинирано пътуване с джипове, спирки за плаж и къпане. Връщане в Мармарис следобяд около 16,30 часа. Нощувка.
6.ден- Отпътуване.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.