Грабо

САНКТ ПЕТЕРБУРГ – СКАНДИНАВИЯ - ПРИБАЛТИКА 21.10

Цена от 659лв.

Маршрут: СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ –САНКТ ПЕТЕРБУРГ –ПСКОВ – ВИЛНЮС - КРАКОВ
Продължителност: 9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 21.10.2019

ПРОГРАМА
Програма на пътуването:

1 Ден
Трансфер с автобус от Централна ЖП Гара София в 15:00ч до летището в Ниш, Сърбия (150км). Полет на авиокомпания Ryanair Ниш - Стокхолм Скавста (19:35 - 22:20ч). Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 Ден
Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език/руски език - остров Гамла Стан - сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със "Златната зала", която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15:00ч отпътуване за пристанището Вартан. В 17:00ч отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на "Силия лайн", дълъг 203м, разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

3 Ден
В 09:55ч пристигане в Хелзинки - град, обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур (2 часа) с местен автобус и екскурзовод на руски език - с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. В 14:00ч отпътуване. Късно вечерта пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод (доплащане 20 евро): Невски проспект - най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа (доплащане 50 евро - включва входна такса и екскурзоводско обслужване) - грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания, включително Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура - произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Преди обед посещение на Нижний парк и Петродворец (доплащане 60 евро - включва входна такса и екскурзоводски услуги). Петродворец е "прозорецът към Европа" на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятния ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІв, за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Следобед посещение на Царское село и Екатеринински Дворец (доплащане общо 60 евро). Разположен е в днешния град Пушкин на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая - стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана "Осмото чудо на света". Нощувка.

6 Ден
Ранна закуска. Отпътуване. Кратка спирка в Псков - древен руски град, разположен на 732км северозападно от Москва и на около 20км от границата с Естония, едно от най-старите селища в Русия. Името на града, което в оригинал се изговаря "Плесков", може да се преведе като "градът на бълбукащите води", тъй като е разположен на брега на малката река Псков, която се влива във Великата река. Вечерта пристигане в Вилнюс. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 Ден
Закуска. Преди обяд панорамна обиколка на столицата на Литва - Вилнюс (градът е включен в списъка на ЮНЕСКО) с местен екскурзовод (доплащане 10 евро). Основни забележителности са Катедралата "Свети Петър и Павел" - шедьовър на барока и Площада на Кметството "Свети Франсис", църквата "Света Ана"; "Портите на Зората" - част от някогашните отбранителни укрелпления; замъкът Higher Castle, конструиран през ХІІІ век, откъдето се откриват прекрасни гледки на града. По обяд отпътуване. Вечерта пристигане в Краков. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 Ден
Закуска. По обяд програма в Краков. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (доплащане 10 евро) - замъкът "Вавел" - сърцето на града, седалище на кралската власт до 17 век; Катедралата, в която са короновани полските крале; красивата готическа църква от 14 век "Дева Мария", известна със своя великолепен дървен олтар; Старият град с главния пазарен площад - най-големият незастроен градски площад в Европа; Кметството и др. По обяд отпътуване. Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

9 Ден
Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София, Пловдив и Стара Загора.

Офертата включва:
• Самолетен билет Ниш - Стокхолм Скавста с авиокомпания Ryanair, с включен малък кабинен багаж (40x20x25см) до 10кг;
• Транспорт с автобус 3*;
• 1 нощувка на кораба на "Силия Лайн" - Стокхолм - Хелзинки;
• 3 нощувки със закуски в Санкт Петербург;
• 1 нощувка със закуска във Вилнюс;
• 1 нощувка със закуска в Краков;
• 1 нощувка със закуска в района на Стокхолм;
• 1 нощувка със закуска в Будапеща;
• Медицинска застраховка за лица до 65 ненавършени години;
• Водач-представител на фирмата по време на пътуването.Офертата не включва (доплащане към туроператора):
• Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10кг (55x40x23см) - 10 евро, допълнителен до 20кг - 40 евро;
• Руска виза с включена покана - 180лв;
• Възможност за 5 вечери по програмата (2 вечери в Санкт Петербург; вечеря във Вилнюс; вечеря в Краков; вечеря в Будапеща) - 70 евро;
• Настаняване в двойни кабини на кораба Стокхолм - Хелзинки - 25 евро за двата кораба;
• Медицинска застраховка за лица над 65г - 25лв;
• Обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод - 20 евро;
• Обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург - 20 евро;
• Посещение на Ермитажа, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване - 50 евро;
• Посещение на Нижний парк и Петродворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване - 60 евро;
• Посещение на Царское село и Екатериненски дворец, с включена входна такса и екскурзоводско обслужване - 60 евро;
• Обиколка на Вилнюс с местен екскурзовод - 10 евро;
• Обиколка на Краков с с местен екскурзовод - 10 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти.Необходими документи: задграничен паспорт, валиден 6 месеца от датата на завръщане, и виза за Русия. За лица под 18г - нотариално заверена родителска декларация, точен адрес и телефон за връзка.Всички други глобални условия на Grabo.bg
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.