Грабо

Стокхолм и Хелзинки 04.08.2019

Цена от 599лв.

Маршрут: София-Стокхолм-Хелзинки
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
1 Ден
Полет на авиокомпания Ryanair, София - Стокхолм Скавста 17:35 - 19:25ч. Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 Ден
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Упсала (с доплащане) - столица на кралството по време на викингите. През 12 век градът става резиденция на архиепископа. През 1286г получава известност с името Упсала като тази година е смятана за година на получаването на статут на град. През 16 - 17 век е резиденция на шведските крале, където се е извършвала тяхната коронация. Има Университет основан през 1477г, музей на Карл Линей, готическа катедрала, построена през 1260г. Ще имате възможност да посетите на Гамла Упсала - един от най-големите култови и политически центрове в Скандинавия в епохата на викингите. Свободно време. Връщане в Стокхолм. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език (с доплащане) - остров Гамла Стан - сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със "Златната зала", която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15:00ч отпътуване за пристанището Вартан. В 17:00ч отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на "Силия лайн", дълъг 203м, разполагащ с кариоки бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб в каюти за 4-ма, ниво 2.

4 Ден
Около 10:00ч пристигане в Хелзинки - град, обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. Панорамен тур (10:30 - 12:30ч) с местен автобус и екскурзовод на руски език (с доплащане, заявява се в България) - с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн, ниво 2.

5 Ден
Пристигане сутринта в 09:30ч в Стокхолм. Посещение на музея "Васа" с кралския боен кораб или етнографския комплекс "Сканзен". Следобед трансфер до летище Стокхолм Скавста и полет до София с АК Ryanair в 17:45 - 21:35ч.

Офертата включва:
• Самолетен билет София - Стокхолм Скавста - София с АК Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40x30x20см);
• Транспорт с автобус 3*;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Стокхолм;
• 2 нощувки на круизен кораб на "Силия Лайн" Стокхолм - Хелзинки - Стокхолм, с настаняване в четворна кабина;
• Медицинска застраховка;
• Водач-представител на фирмата по време на пътуването.

Офертата не включва:
• Голям кабинен багаж с Priority boarding (до 10кг, с размери 55x40x23xсм) - 10 евро в посока; допълнителен багаж до 20кг - 40 евро в посока;
• Настаняване в двойна кабина на кораба - 50 евро (в двете посоки);
• Туристическа обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод - 20 евро;
• Туристическа обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод - 40 евро;
• Еднодневна екскурзия до Упсала - 50 евро (не включва билет за корабчето и входна такса за острова);
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - 20лв.
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.