Грабо

Мароко 02.10.2019

Цена от 980лв.

Маршрут: София-Мадрид-Танжер
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 02.10.2019

ПРОГРАМА
МАДРИД – ТАНЖЕР - КАЗАБЛАНКА – РАБАТ - МАРАКЕШ – ПЕЩЕРАТА ХЕРАКЪЛ – ШЕФШАУЕН

Датa: 02.10.2019 г. Цена: 980 лв.
1 ден - Полет от София в 18.20ч. за Мадрид с АК ‘’Ryanair”. Пристигане на летище Мадрид в 21.05ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
2 ден – Закуска. Сутринта кратка туристическа програма в Мадрид за разглеждане на красивите площади “Пласа Майор”, “Дел Сол” и “Испания” с Паметника на Сервантес, Кралския дворец и др. Трансфер до летището. В 13.55 ч. полет с АК ‘’Ryanair” до Танжер. Кацане в Танжер в 14.20ч. Посрещане на групата на летището от местните ни партньори и отпътуване за Казабланка с кратка спирка в Рабат. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден – Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Маракеш /доплащане 50 евро/ – една от най-престижните императорски столици в Мароко. Името, чието значение си остава загадка, векове наред е използвано като нарицателно на цялата страна. Оазис, създаден от човешка ръка, за да носи духовна наслада, градът си е спечелил прозвището "Градът, който радва сърцето''. Панорамна обиколка на града с разглеждане на градините Менара, минарето Котубия (XII в.) – шедьовър на ислямската архитектура, посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, както и Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на площада Джамал Ел Фна, градините на Жак Мажорел. Свободно време. Връщане в Казабланка. Вечеря. Нощувка.
4 ден –Закуска. Програма в Казабланка – вторият по големина град в Африка след Кайро и икономическа столица на кралство Мароко, основан от португалците през 1575г. на мястото на разрушеното от тях берберско селище Анфа. Разглеждане на площада на Обединените нации, квартал Aнфа, туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II (отвън). Грандиозният храм е построен на брега на океана и прилича на огромен бял кораб на фона на водата и небето. Следобяд кратка спирка на пещерата Херакъл - Според легендата, там древногръцкият герой Херкулес си е почивал, след като е извършил 12-е си изпитания. Продължаване за Танжер. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден – Закуска. Туристическа програма в Шефшауен – град известен със сините си къщи, както и с ръчните изделия, вълнени облекла и тъкани одеала. Следобяд програма в Танжер - вратата между Африка и Европа, космополитен град и значимо пристанище, разпложен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Вечеря. Нощувка.
6 ден – Закуска. Трансфер до летището. Полет за Мадрид в 14.20ч. с АК ‘’ Ryanair”. Кацане в Мадрид в 13.55ч. В 19.50ч. полет за София от Мадрид. Кацане в София в 00.15ч.


В цената са включени: самолетни билети София – Мадрид – Танжер – Мадрид - София с АК „ Ryanair“, с включен малък кабинен багаж 40/20/25 см, летищни такси, трансфер летище – хотел – летище; транспорт с автобус 3*; водач – представител на агенцията, медицинска застраховка за периода на пътуването, обявените 5 нощувки + 5 закуски в хотели 3* в Мадрид, в Мароко – хотели 4* при калкулирано настаняване в двойни/тройни стаи –1 нощувка + 1 закуска в Мадрид, 2 нощувки + 2 закуски в Казабланка; 2 нощувки + 2 закуски в Танжер.

В цената не са включени: голям кабинен багаж до 10 кг. / 55/40/20 см./ – 2 x10 евро, допълнителен до 20 кг. - 2 x 40 евро в посока, входни такси на посещаваните обекти и туровете по програма: еднодневна екскурзия до Маракеш – 50 евро; полудневна програма в Шефшауен – 40 евро, 4 вечери в Мароко – общо 60 евро.


Необходим е валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане; за лица под 18г., нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител; точен адрес и телефон.
Записването става с внасянето на депозит – 50 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител – с подписване на договор, общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания, спрямо българските граждани.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна фирмата запазва правото си на актуализация

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.