Грабо

КУШАДАСЪ – ЕФЕС– КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ – ПАМУККАЛЕ – ИЗМИР

Цена от 189лв.

Маршрут: Burgas- Kusadasi
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
Дата –09.05.2019г. Цена – 189лв.
1 ден–Отпътуване от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел Мираж в 05.30ч/, отпътуване от Варна –/в 03.30ч. – ул. Антим I/ по маршрут ГКПП М. Търново – Чанаккале – Измир – Кушадасъ. Преминаване на пролива Дарданели с ферибот Галиболи – Лапсeки или Еджеабат – Чанаккале /пролива Дарданели разделя Егейско и Мраморно море/..Вечерта пристигане в курорта Кушадасъ – разположен на брега на Егейско море. В превод името на града означава "Птичи остров" – малък скалист остров с формата на птича глава, разположен близо до пристанището на града. Настаняване в хотел.Вечеря. Нощувка.
2 ден–Закуска. Кратка панорамна обиколка на Кушадасъ и отпътуване за Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод. Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклоничество. След обяд разходка в китното село Шириндже и дегустация на традиционно ароматно плодово вино. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден–Закуска. Отпътуване до „белите скали” на Памуккале /възможност за обяд на шведска маса/. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи памучени планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.
4 ден–Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка в третия по големина град в Турция – Измир.Свободно време или по желание програма с лицензирам местен екскурзовод: посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м., емблемата на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града; Еврейският квартал със своя забележителен Асансьор – стар външен асансьор, построен през 1907 г. На върха на асансьора има ресторант, където от "птичи поглед" можете да се насадите на прелестите на град Измир, Крайбрежната улица и др. Късно вечерта пристигане в България.


В цената са включени:
• транспорт с комфортен автобус 3* от и до Бургас
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/4* в Кушадасъ в двойни и тройни стаи
• Панорамна обиколка на Кушадасъ
• Еднодневна екскурзия до Ефес и Дева Мария
• Еднодневна екскурзия до Памуккале
• водач по време на пътуването
• застраховкаВ цената не са включени:
• отпътуване и връщане от/до Варна – 30,00 лв.
• входните такси на посещаваните обекти в Ефес
• Туристическа програма в Измир – 5 евро
• Доплащане за настаняване в единична стая – 24 евроНЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден задграничен паспорт поне 60 дни след датата на завръщане;
за лица под 18 г. - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница.

Записването става с внасянето на депозит – 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването. Посещаваната страна е без строго специфични санитаро - хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

.
.