Грабо

БУДАПЕЩА- ВИЕНА- ПРАГА-ДРЕЗДЕН-БЕРЛИН-22.04.2021

Цена от 585лв.

Маршрут: София– Будапеща - Прага - Дрезден - Берлин
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 22.04.2021

ПРОГРАМА
Дата: 22.04.2021 г. Цена: 585 лв.
1 ДЕН--Отпътуване от България след обяд по маршрут Варна /ул. Антим I в 14.00ч./ – Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро в 16.30ч./ – Стара Загора /разклона на автомагистрала Тракия в 18.30ч./ – Пловдив /Хепи до бензиностанция Шел на автомагистрала Тракия в 19.30ч./ – София / Автогара „Трафик Маркет“ в 21.30ч./ – по маршрут Ниш – Белград – Будапеща.
2 ДЕН-Сутринта пристигане в Будапеща. Програма в града с местен екскурзовод (доплащане 15 евро) - около 3,5 часова комбинирана обиколка, включваща - Площада на героите, Националната галерия, Парламента, хълма Замъка с Рибарските кули и катедралата ”Св. Матияш” и др. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица ”Ваци”, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. По желание разходка с корабче по река Дунав. Настаняване в хотел 2/3* в след 17,00 ч. Нощувка.
3 ДЕН- ЗАКУСКА. Сутринта отпътуване за австрийската столица – Виена. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език (доплащане 20,00 евро) включваща – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере - построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан” – най - голямата и прочута катедрала в Европа и др. В Ранния следобед отпътуване за чешката столица Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.
4 ДЕН-Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 20,00 евро за обиколка + слушалки/ - пешеходен тур /около 3,5 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през квартала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време Връщане в хотела. Нощувка.
5 ДЕН-ЗАКУСКА. Свободно време или по желание в 08.00 ч. еднодневна екскурзия с екскурзовод на български език до Карлови Вари /доплащане 35,00 евро/ – един от най-старите европейски балнео-курорти известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехировката и стъкларски изделия. По желание кратка спирка в най-старата пивоварна в района - Крушовице. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ДЕН-ЗАКУСКА. Отпътуване до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /свободно време в центъра на града , при желание доплащане за туристическа пешеходна обиколка на старият град с местен екскурзовод -15,00 евро/. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона” . Следобяд продължаване за Берлин. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ДЕН-ЗАКУСКА. Туристическа програма в Берлин – улицата на липите и най-известните по целия свят символи на Берлин- Бранденбургската врата, Райхстагът и Монументът на победата. Следобяд трансфер до летището в Берлин и полет за София с АК Ryanair“ в 17:40ч. Пристигане на летище София в 20:50ч.


В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ: самолетен билет Берлин- София с АК“Ryanаir” с включени летищни такси и малък кабинен багаж с размери 40*20*25 см., автобусен транспорт по маршрута, 1 нощувка с закуска в хотел в района на Будапеща, 3 нощувки + 3 закуски в Прага в хотел 3*, 1 нощувка с закуска в Берлин в двойни/ тройни стаи, водач по време на пътуването, медицинска застраховка за лица до 65г, над 65 г. , туристическа програма в Берлин.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.