Грабо

Будапеща, Виена, Прага и Дрезден на 16 - 21 Декември

Цена от 275лв.

Маршрут: София - Ниш - Белград - Будапеща - София
Продължителност: 6 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
Програма на пътуването:

1 ден
По желание и срещу доплащане - отпътуване от Варна (ул. Антим I) в 14:00ч, от Бургас (OMV до Метро) в 16:30ч, от Стара Загора (разклона за Автомагистрала Тракия) в 18:30ч и от Пловдив (Ресторант Хепи до Shell на Автомагистрала Тракия) в 19:30ч.

Отпътуване от София (Трафик Маркет) в 21:30ч, по маршрут: Ниш - Белград - Будапеща. Нощен преход.

2 ден
Сутринта - пристигане в Будапеща. По желание и срещу доплащане - туристическа програма с местен екскурзовод: Площадът на Героите; Националната галерия; Парламентът; хълмът със Замъка с Рибарските кули и катедралата "Св. Матияш". Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица Ваци, която предлага богат избор на магазини, кафенета и заведения за хранене. По желание и срещу доплащане - разходка с корабче по река Дунав. Настаняване след 17:00ч. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за австрийската столица Виена. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на "Дунавската перла": цветната Къща на Хундертвасер; Рингът; дворецът Белведере - построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия; дворецът Хофбург - официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679г; катедралата "Св. Стефан" - най-голямата и прочута в Европа. Отпътуване за Прага. Настаняване. Нощувка.

4 ден
Закуска. В 07:30ч - отпътуване до столицата на Саксония, известна като "Флоренция на Елба" - Дрезден. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, туристическа пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод. Възможност за посещение на бароковия дворец Цвингер, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света с шедьовъра на Рафаело - "Сикстинската Мадона". Посещение на най-големия коледен базар в града. Връщане в Прага. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, програма в Прага - от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата "Св. Вит", през квартала Мала Страна и Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой. Отпътуване за България в късния следобед. Нощен преход.

6 ден
Пристигане в София по обяд.
Офертата включва:
• Транспорт от София с автобус 3*;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването;
• Медицинска застраховка.

Офертата не включва:
• Туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод - 15 евро;
• Туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език - 20 евро;
• Туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки - 20 евро;
• Туристическа програма в Дрезден с местен екскурзовод - 20 евро;
• Разходка с корабче по река Дунав - 15 евро;
• Разходка с корабче по река Вълтава, с включен обяд - 25 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти.
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.