Грабо

Украйна и Русия на 27.08.2020

Цена от 699лв.

Маршрут: София - Киев-Москва - Бургас
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
Програма на пътуването:

1 ден
Полет София - Киев в 15:35- 17:25ч. Посрещане на летището в Киев. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, панорамна обиколка с местен екскурзовод на руски или български език. Разглеждане на една от най-живописните улици на Киев - Андреевский спуск, на която се намират Андреевската църква, Дом Орлова, Контрактовият площад, успенската църква "Богородица Пирогоща", Гостинный двор, Киево-магилянската академия и Речната гара. Разходка по Михайловския площад и разглеждане на Михайловски-Златоверхий манастир, паметника на княгиня Олга, паметника на Богдан Хмелницки, Софийския събор, Золотые ворота, Националния оперен театър, носещ името на известния украински поет Тарас Шевченко и главния корпус на Университета. По обяд - възможност за посещение с местен екскурзовод Националния Киево-печорски архитектурен комплекс Лавра - един от най-старите пещерни манастири, посветен на св. Богородица, разположен бреговете на река Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. Разделен е на две части - Долна и Горна Лавра. Там се намират нетленните мощи на редица светци и монаси. В ранния следобед - отпътуване за Чернигов. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Москва. В ранния следобед - пристигане в столицата на Русия - един от най-красивите и внушителни градове в света с население 11 милиона, а всеки ден в него нахлуват още 4 милиона, които отиват на работа. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод - Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва (доплащане 15 евро). Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - посещение на архитектурно-исторически комплекс Кремъл, представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт - Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл - Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Трансфер до летище Домодедово. Полет Москва - Бургас в 12:00 - 15:40ч.
Офертата включва:
• Самолетен билет София - Киев на Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х20х25см);
• Самолетен билет Москва - Бургас на S7, с включени летищни такси, малък кабинен багаж (40х20х25см) втори ръчен багаж (55х40х23см) за S7;
• Транспорт с автобус 3*;
• 1 нощувка със закуска в Киев;
• 1 нощувка със закуска в Чернигов;
• 3 нощувки със закуски и 2 вечери в Москва;
• Представител на туроператора по време на пътуването.

Офертата не включва (задължително доплащане):
• Виза за Русия - 180лв.

Допълнителни услуги:
• Услуга Priority Boarding, даваща право на втори ръчен багаж (55х40х20см) - 15 евро;
• Допълнителен багаж (до 20кг) - 40 евро в посока;
• Обиколка на Киев - 20 евро;
• Посещение с местен екскурзовод на Националния киево-печорски комплекс Лавра - 20 евро;
• Туристическа програма в Москва, с включени екскурзоводски беседи и входни такси за Третяковската галерия и Кремъл - 140 евро;
• Разходка с корабче по река Москва - 20 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - 40лв.
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

.
.