Грабо

СТОКХОЛМ – ХЕЛЗИНКИ –САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ТАЛИН - КОПЕНХАГЕН 18.09.2020

Цена от 1090лв.

Маршрут: София-Ниш-Малмьо-Стокхолм
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
Дата: 18.09.2020г. Цена: 1090 лева

1 ДЕН-Трансфер от Централна ЖП Гара София в 14:00 ч. до летището в Ниш, Сърбия ( 150 км.). Полет на авиокомпания „Wizzair‘‘, Ниш - Малмьо 18:40ч. – 21:05ч. Посрещане на летището в Малмьо/ Лунд, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН- Закуска. Отпътуване за Стокхолм. В 15.00 ч. пристигане на пристанището Вартан. В 17.00 ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най - големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”, дълъг 203 м., разполагащ с кариоки бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

3 ДЕН- В 09.55 ч. пристигане в Хелзинки - град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най - образованите и най - добре живеещите в света. Панорамен тур /2 часа/ с местен автобус и екскурзовод на руски език - с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. 14.00ч. отпътуване. Късно вечерта пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН-Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод Невски проспект – най-красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура – произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН – Закуска. Предиобяд посещение на Нижний парк и Петродворец. Петродворец е„ прозорецът към Европа“ на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Следобяд посещение на Царское село и Екатеринински Дворец /доплащане общо 60 евро/. Разположен е в днешния град Пушкин на 25 км. от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая - стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана „Осмото чудо на света“. Вечеря. Нощувка.6 ДЕН- Ранна закуска. Отпътуване за Талин. По обяд свобосдно време или туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града - столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на Финският залив град, известен със своето скандинавско излъчване и архтектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО - средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата "Дългия Герман"; църквата "Св.Николай"; катедралата "Св.Александър Невски", замъкът "Орлов-Давидов"; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобяд отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

7 ДЕН- Свободно време или туристическа програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език руски език - остров Гамла Стан – сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със “Златната зала”, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. Следобяд отпътуване за Малмьо/ Лунд. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ДЕН- Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Копенхаген - панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания – статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на “майка Дания”, централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. По обяд трансфер до летището в Малмьо и полет с АК „ Wizzair‘‘ в 15.50ч. кацане в Ниш в 18.10ч. Трансфер до София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА – самолетен билет Ниш – Малмьо - Ниш с авиокомпания „Wizzair ‘‘с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/20/25/см., трансфер с автобус София – Ниш - София; транспорт с автобус 3* по програмата, обявените 7 нощувки, калкулирани на база 4-ки кабини - 1 нощувка на кораба на „Силия Лайн“– Стокхолм-Хелзинки, 1 нощувка на круизен кораб Талинк Лайн Талин - Стокхолм, 3 нощувки + 3 закуски и 3 вечери в Санкт Петербург, 2 нощувки + закуски в Малмьо/ Лунд, водач-представител на фирмата по време на пътуването, медицинска застраховка.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
обработка на документи за електронна руска виза и допълнителна медицинска застраховка на територията на Русия на стойност 30 000 евро – 40 лева
Priority Boarding и голям кабинен багаж до 10 кг./55/40/23/см. – 15 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока
доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 25 лв.
туровете в програмата:
обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод – 20 евро
обиколка с местен екскурзовод в Санкт Петербург – 20 евро
посещение на Ермитажа – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 60 евро
посещение на Нижний Парк + Петродворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро
посещение на Царское село + Екатериненски дворец – с включена входна такса и екскурзоводско обслужване – 70 евро
обиколка с местен екскурзовод в Талин – 20 евро
полудневна екскурзия до Копенхаген с местен екскурзовод на български език – 50 евро
доплащане на човек за двойни кабини Стокхолм – Хелзинки и Талин - Стокхолм – 80 евро за двата кораба на човек

Необходими са: валиден задграничен паспорт валиден 6 месеца от датата на завръщане, виза за Русия, за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, здравна карта за престой в чужбина, точен адрес и телефон за връзка
Посещаваните страни са без строго специфични санитаро - хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА, ФИРМАТА ЗАПАЗВА ПРАВОТО СИ НА АКТУАЛИЗАЦИЯ.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.