Грабо

Израел 23.05.2021

Цена от 799лв.

Маршрут: София-Тел Авив
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 23.05.2021

ПРОГРАМА
Програма на пътуването:

ДАТА: 23.05.2021г. ЦЕНА: 799 лв.

1 ден: София – Тел Авив - Витлеем
Отпътуване от летище София в 09.20ч. с АК ” Ryanair” Пристигане в Тел Авив в 11.45ч. Панорамна автобусна обиколка на Тел Авив - икономическият и финансов център на Израел: Рамат Ган – кварталът на богатите; "Белият град" – известен квартал в Тел Авив, обявен от ЮНЕСКО за световно архитектурно наследство с десетките си сгради в стил Баухаус, съчетаващи различни течения в модерната архитектура; площад "Дизенгоф" – сърцето на града; площад "Ицхак Рабин" – мястото на убийството на екс-премиера на Израел. Пешеходна разходка в старинния квартал „Яфо“ известен със своето антично пристанище с над 8000-годишна история. Следобяд свободно време или допълнителна екскурзия до Витлеем – посещение на базиликата „Рождество Христово”, разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус. Вечеря. Нощувка.

2 ден Йерусалим
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Йерусалим- Панорамна обиколка: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм; Гетсиманската градина, която е сред култовите места свързани със страстите Христови с "Църквата на всички нации"; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион - придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим – гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря; Стената на плача – останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по "Виа Долороса" – улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; организирано посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Мъртво море – Каср – Ал Яхуд - Йерихон
Свободно време или допълнителна екскурзия до Мъртво Море, река Йордан и Йерихон: Мъртво Море -най-ниската точка на Земята, разположено на повече от 400 м под морското равнище, известно със своите лечебни качества. Възможност къпане в най-соленото море на света, чиято соленост е 16 пъти по-голяма от тази на Черно море. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан.
Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположения град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията. Вечеря. Вечерта възможност за обиколка на нощен Йерусалим. Нощувка.


4 ден Тел Авив - София
Закуса. Трансфер до летището за полет до България. Излитане в 10.45ч. от Тел Авив, кацане в София в 13.30ч.


Цената включва:
• Самолетен билет София– Тел Авив – София с АК ” Ryanair” , с включен малък кабинен багаж /40/30/20см./ с включени летищни такси
• Обиколка на Тел Авив и Яфо
• Сертификат за Хаджийство
• Трансфери по програмата с луксозен автобус с безплатен Wi-Fi
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в Витлеем
• Медицинска застраховка за периода на пътуването
• Екскурзовод на български език


Цената не включва:
• Допълнителен багаж по разценки на авиокомпанията: до 10 кг с Priority Boarding с размери 55/40/20 см – 15 евро в посока
• входни такси за посещаваните обекти
• бакшиши – 20долара на турист (задължително се заплащат в Израел)
• разходи от личен характер
• Екскурзия до Витлеем – 15 евро на човек
• Екскурзия до Йерусалим – 35 евро на човек
• Екскурзия до Мъртво Море, река Йордан и Йерихон – 50 евро
• Нощен Йерусалим – 25 евро
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – 35 лева
• Единично настаняване – 220 лева
Необходим е валиден задграничен паспорт 6 месеца след датата на завръщане; за лица под 18г., нотариално заверена родителска декларация даваща право на детето да пътува само или с единия си родител; точен адрес и телефон.
Записването става с внасянето на депозит – 50 % от стойността на пътуването в офисите на фирмата или при оторизиран представител – с подписване на договор, общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без специфични митнически и санитаро-хигиенни изисквания, спрямо българските граждани.
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна фирмата запазва правото си на актуализация.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.