Грабо

Москва, Санкт Петербург, Талин, Стокхолм и Копенхаген на 11 - 21 Юли

Цена от 1699лв.

Маршрут: София-Санкт Петербург- Москва - София
Продължителност: 11 дни / 10 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от Летище София в 12:25ч. Кацане в Москва в 15:35ч. Посрещане на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод, с разглеждане на Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през XVI век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ - най-старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и други. Свободно време. По желание и срещу доплащане - разходка с корабче по река Москва. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - посещение на архитектурно-исторически комплекс Кремъл, представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт - Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл-Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - еднодневна екскурзия до Царицино - историко-архитектурен музей с пейзажен исторически голям парк с езера и павилиони, разположен в южната част на Москва. В централната част на парка е разположен дворцов комплекс, започнал да се строи през 1775г като резиденция на Екатерина II в Подмосковието. Посещение на Големия дворец и разглеждане на парка. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. По обяд - трансфер до летището. Полет до Санкт Петербург. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод: Невски проспект - най-красивият булевард на града; Дворцовият площад; Василиевският остров; Исакиевския; площад; крайцерът Аврора; Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от XVII до XX век, от която води началото си градът Петербург. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. По желание и срещу доплащане - пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език до Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания, включително Зимният и Меншиковският дворец - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на река Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура - произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и други. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - посещение на Царское село и Екатерининския дворец, разположен в днешния град Пушкин, на 25км от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял дворецът, както и лични пристрастия на руските владетели. Там се намира и Кехлибарената стая - стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота, тя понякога е наричана "Осмото чудо на света". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - посещение на Нижний парк и Петродворец. Петродворец е "Прозорецът към Европа" на Петър І, "Бижуто на руското изкуство", където може да разгледате невероятен ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ век, за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30км от Санкт Петербург, на Балтийско море, и заема площ от 1200хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Свободно време. Следобед - отпътуване за Естония. Вечерта - пристигане. Настаняване в хотел в Нарва. Вечеря. Нощувка.

9 ден
Закуска. Отпътуване за Талин. По желание и срещу доплащане - туристическа обиколка на историческия център на града - столицата и най-голям град на Естония, разположен на южния бряг на Финският залив. Град, известен със своето скандинавско излъчване и архитектура. Градът е създаден през XIII век и е бил във владение на шведи, датчани и руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, със своите средновековни църкви, готически катедрали и замъци, Градската стена и отбранителните кули, величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата Дългия Герман, църквата "Св. Николай", катедралата "Св. Александър Невски", замъка "Орлов-Давидов", Естонския парламент, църквата "Нигулисте", където се провеждат концерти за органна музика, и най-старата аптека в Европа. Следобед - отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб. Нощувка.

10 ден
Сутринта - пристигане в Стокхолм. По желание и срещу доплащане - програма с местен екскурзовод на български или руски език: остров Гамла Стан - сърцето на Стария град; катедралата "Сторкиркан"; Кралският дворец; Кметството със Златната зала, която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. Следобед - отпътуване за Лунд. Вечерта - пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден
Закуска. Трансфер до Копенхаген. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на града: дворецът Кристиянборг, приютил Датския парламент; Националната библиотека; Mраморната катедрала; площадът с двореца Амалиенборг; Кралският театър; Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания - Статуята на Малката русалка; фонтанът Гифион, посветен на Майка Дания; Централният площад с Кметството и Паметника на Андерсен. По обяд - трансфер до летището в Копенхаген. Полет за София в 21:20ч. Кацане в 00:45ч.
Допълнителни услуги:
• Голям кабинен багаж (55х40х23см, до 10кг) за полета от Копенхаген - 15 евро;
• Допълнителен багаж (до 20кг) - 40 евро в посока;
• Туристическа програма в Москва, с включени екскурзоводски беседи и
входни такси за Третяковската галерия и Кремъл и Оръжейната палата - 145
евро;
• Разходка с корабче по река Москва - 20 евро;
• Еднодневна екскурзия до Царицино с местен екскурзовод - 55 евро;
• Обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод - 20 евро;
• Посещение на Ермитажа, с включени входна такса и екскурзоводско обслужване - 50 евро;
• Посещение на Царское село и Екатериненски дворец, с включени входна такса и екскурзоводско обслужване - 60 евро;
• Посещение на Нижний парк и Петродворец, с включени входна такса и екскурзоводско обслужване - 70 евро;
• Обиколка на Талин с местен екскурзовод - 20 евро;
• Обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод - 20 евро;
• Обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод - 20 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - 60лв.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

.
.