Грабо

Закинтос 17.09.2021

Цена от 549лв.

Маршрут: Burgas- Zakynthos - Burgas
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
 Дати на отпътуване: 17.09.2021

ПРОГРАМА
ДАТА: 17.09.2021г. ЦЕНА – 549 лв.

1.ДЕН-Отпътуване от България, Варна /ул. Антим I в 16:00ч.,/ от Бургас /бензиностанция ОМВ Метро в 18:00ч./, Стара Загора / разклона на АМ Тракия в 20:00ч/, Пловдив / от Shell/ Happy на АМ Тракия в 21:15ч/ и от София / Централна Автогара в 23:00ч. Нощен преход през ГКПП Кулата – Промахон – Килини - о. Закинтос.
2.ДЕН- По обяд пристигане на остров Закинтос или както още се нарича Занте. Той е третият по – големина от Йонийските острови в Йонийско море. Венецианците го наричали „Цветето на изтока“, а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Нощувка.
3.ДЕН- Закуска. Свободно време или предиобяд полудневна екскурзия до столицата Закинтос - площад „Св. Марк” с католическата църква и Музея на Соломос и Калвос - най-известните поети на Закинтос; площад „Соломос” с прекрасни сгради, отразяващи типичната атмосфера на Закинтос, Византийският музей и Градската библиотека, Храмът на Дионисий. Следобед свободно време или по желание екскурзия до залива Лагана - с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки карета карета, за разходка с корабче (продължителност 3 часа) до остров Маратониси и наблюдение на костенурките. Връщане в хотела. Нощувка.
4.ДЕН- Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия с кораб (продължителност 7 часа) до Сините пещери и Залива на Контрабандистите - най-екзотичното място на острова със спиращи дъха гледки. Свободно време за плаж и разглеждане на кораба, претърпял крушение в залива, Сините пещери, разположени в най-северния край на острова, наречени така заради ярко синия цвят на морската вода, която се отразява в тях. Връщане в хотела. Нощувка.
5. ДЕН –Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до остров Кефалония - по желание разходка с лодка в подземното езеро в пещерата Мелисани (заплаща се допълнително - 25 лв на турист), което омагьосва със своята естествена красота, тюркоазени води, сталактити и растителност. Фотопауза на плажа „Миртос“ - най-известният и живописен плаж на острова. Посещение на манастира "Св. Герасим", един от най-важните и красиви на острова. Връщане в хотела. Нощувка.
6. ДЕН –Закуска. Свободно време или по желание панорамна обиколка на остров Закинтос-посещение на традиционното селище „Ехо Хора“, където жителите му преживяват от собствено произведени суровини. Известно е с изключително старата маслина, която се намира в центъра на селцето. Фотопауза на панорамната площадка над Залива на контрабандистите със спираща дъха гледка. Посещение на фабрика за зехтин. Свободно време в курорта Аликес. Следобяд трансфер до плажа „Банана бийч“ и време за плаж. Връщане в хотела. Нощувка.
7.ДЕН- Закуска. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в София. Бургас и Варна на следващия ден сутринта.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с автобус
• Пътни, гранични и фериботни такси
• 5 нощувки + закуски в двойни или тройни стаи в хотел „Zante Atlantis“, Laganas или подобен
• Медицинска застраховка
• Водач-представител на фирмата по време на цялото пътуване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Отпътуване от /до Варна – 30,00 лв.
• Полудневна пешеходна обиколка на Закинтос – 10 евро
• Полудневна екскурзия до залива Лагана и костенурките карета карета – 30 евро
• Еднодневна екскурзия до Сините пещери – 30 евро
• Еднодневна екскурзия до остров Кефалония – 60 евро
• Панорамна обикола на Закинтос / посещение на „Ето хора“, курорта Аликес и „Банана Бийч“/- 30 евро
• Гръцка вечер в таверна с музика на живо, вечеря и узо – 30 евро
• Застраховка Отмяна на пътуване/ при заболяване или карантиниране вследствие на PSR теста/-40 лева;
• Ваучер за PSR тест -72 лева;
• Курортна /градска такса – 1,5 евро на вечер


Необходими документи: Валидна лична карта; за лица под 18г. - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува само зад граница или с единия родител; здравна карта за престой в чужбина; точен адрес и телефон за връзка.
Записването става с внасянето на депозит – 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро-хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

.
.