Грабо

ЙОРДАНИЯ

Цена от 665лв.

Маршрут: СОФИЯ – ЙОРДАНИЯ -СОФИЯ
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 14.11.2021

ПРОГРАМА
Дата: 14.11.2021г. Цена–665 лева

ДЕН 1 – Полет от София до Акаба в 09.05ч. с АК „Ryanair”. Посрещане на летището в Акаба от фирмата партньор и трансфер до курорта. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 2 - Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия предиобяд до Петра - столицата на Набатейците. През 2007 г. градът е избран за едно от Новите седем чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса (от иврит: "долината на Моисей")."Розовочервеникавият град" някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати - Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, Амфитеатърът, Триумфалната арка и Кардото с колонадите. Обяд. Следобяд пустинята Уади Рум . Начало на незабравимо двучасово джип сафари, което ще отведе групата към това недокоснато от човешката ръка място. Изваяни от природните стихии, чудни каменни формирования и скални образувания, спират дъха на посетителя и оставят у хората впечатлението, че тук времето е спряло преди много хилядолетия. От преди векове датират и традициите на седемте бедуински племена, които все още живеят в пустинния район. Връщане в курорта. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 3- Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до Мъртво Море – Мадаба и планината Небо с включен обяд. Отпътуване за Мъртво море. Пристигане на бреговете на Мъртво море и свободно време за къпане в най – соленото море, най – ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м. под морското равнище. Продължаване за Мадаба, където ще се посетят едни от най – прочутите мозайки в близкия Изток, пресъздаващи карта на светите земи. Следваща спирка на планината Небо, от където при хубаво време се разкрива красива гледка към долината на град Йерихо и Мъртво море. Връщане в Акаба. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4 -Закуска. Свободно време за плаж или полудневно шноркелно приключение на корабче с включен обяд, гмуркане в Червено море и неговите мистериозни дълбочини. Гмуркането в Червено море представлява спускане в обширен аквариум. Толкова е чиста водата, че дори от лодка можете да се взрете надолу и да наблюдавате калейдескопа от рибни екплозии и богатство от рифове. Предвиден е обяд. Връщане в Акаба. Цената включва обяд на лодката, безалкохолна напитка, кърпа и комплект за гмуркане.
Трансфер до летището. Полет от Акаба с АК „ Ryanair” в 20.05ч. и пристигане в София в 23.10ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Самолетен билет София – Акаба – София с АК ‘’Ryanair” с включени летищни такси и малък кабинен багаж
• 3 нощувки + 3 закуски + 3 вечери в хотел 4* в Акаба
• Трансфер летище – хотел – летище с луксозен климатизиран автобус
• Входно –изходна такса за Йордания
• Медицинска застраховка
• Представител на фирмата туроператор за целия престой.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Допълнителни екскурзии:
• 1. Целодневна екскурзия до Петра и джип сафари в пустинята Уади Рум с включен обяд – цена: 190 евро
• 2. Екскурзия Акаба – Мъртво море – Мадаба – планината Небо с включен обяд – цена: 90 евро;
• 3. Екскурзия Акаба – шнорхелно приключение в сърцето на Червено море – цена: 60 евро;
• Priority Boarding и голям кабинен багаж до 10 кг. – 20 евро, допълнителен до 20 кг.- 50 евро в посока
• Бакшиши по време на пътуването 5$ на ден / задължително доплащане на място за 4 дни/
• Лични разходи
• Застраховка Отмяна на пътуване –50 лева

Медицински изисквания: За влизане на територията на Кралство Йордания е необходимо да имате негативен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване и Сертификат за завършена ваксинация. Ако не притежавате Сертификат за ваксинация е необходимо да се заплати предварително на https://www.visitjordan.gov.jo или на летището в Акаба – 28 Йордански долара /около 70 лева/ втори PCR тест направен на място.

Забележки:
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите;
Минимален брой за провеждане на програмата 30 човека.
Необходими документи: валиден международен паспорт; за лица под 18 г. нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува само зад граница или с единия родител; точен адрес и телефон за връзка.

Записването става с внасянето на депозит - 30 % от стойността на екскурзията, сключването на договор и общи условия на пътуването. Посещаваните страни са без строго специфични санитаро - хигиенни и митнически изисквания спрямо българските граждани. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.


ЦЕНИ
Дата Единична стая Двойна стая Тройна стая
14.11.2021 865 лв. 1330 лв. 1995 лв.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 4*

ГАЛЕРИЯ
.
.