Грабо

Мароко 24.03.2023

Цена от 1299лв.

Маршрут: София-Мадрид-Малага-София
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 24.03.2023

ПРОГРАМА
1 ден
Полет от София до Мадрид в 10:45-13:35ч с АК "Wizzair". Посрещане от представител на фирмата. Трансфер до центъра на града. Туристическа програма в Мадрид - пешеходна обиколка и разглеждане на красивите площади "Пласа Майор", "Дел Сол" и "Испания" с Паметника на Сервантес, Кралския дворец, градините на Сабатини и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден
Трансфер до летището. Полет Мадрид - Маракеш в 06:30-07:35ч с АК '"Wizzair". Посрещане на групата от местния туроператор. Посещение на Маракеш- една от най-престижните императорски столици в Мароко. Името, чието значение си остава загадка, векове наред е използвано като нарицателно на цялата страна. Оазис, създаден от човешка ръка, за да носи духовна наслада, градът си е спечелил прозвището "Градът, който радва сърцето". Панорамна обиколка на града с разглеждане на градините Менара, минарето Котубия (XII в) - шедьовър на ислямската архитектура, посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, както и Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на площада Джамал Ел Фна, градините на Жак Мажорел. Следобед отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден
Закуска. Програма в Казабланка - вторият по големина град в Африка след Кайро и икономическа столица на кралство Мароко, основан от португалците през 1575г на мястото на разрушеното от тях берберско селище Анфа. Разглеждане на площада на Обединените нации, квартал Aнфа, туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II (отвън). Грандиозният храм е построен на брега на океана и прилича на огромен бял кораб на фона на водата и небето. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за Рабат. Предиобед програма в Рабат - политическа и административна столица на кралството и официална резиденция на Краля. Следобед кратка спирка в Танжер - вратата между Африка и Европа, космополитен град и значимо пристанище, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Привечер отпътуване за Испания с ферибот Танжер - Тарифа. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден
Закуска. Отпътуване за Севиля - романтичното сърце на Испания и дом на Кармен и Дон Жуан, столица на Андалусия разположена в плодородна равнина на левия бряг на река Гуадалкивир. Разглеждане на площад Испания, Готическата катедрала (най-голямата в света, носеща белезите на християнската и мюсюлманската култури, парка Мария Луиза и други. Следобед кратка програма в Малага - град, основан от финикийците и едно от най-старите средиземноморски пристанища. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Полет от Малага - София в 10:00-14:35ч с АК ''Wizzair".
Офертата не включва
• Сити такса - 2 евро на човек, на вечер (задължително доплащане).
Допълнителни услуги
Може да доплатите към туроператора за:
• Голям кабинен багаж до 10кг (55х40х20см) - 20 евро в посока;
• Допълнителен багаж до 20кг - 40 евро в посока;
• 2 вечери в Мароко - 40 евро;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Застраховка "Отмяна на пътуване".

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.