Грабо

Израел с полет от Бургас 11.10.2023

Цена от 899лв.

Маршрут: Бургас-Тел Авив-Бургас
Продължителност: 4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 11.10.2023

ПРОГРАМА
Програма
1 ден
Отпътуване от летище Бургас в 15:45ч. Пристигане в Тел Авив в 18:05ч. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. Сутринта посещение на базиликата "Рождество Христово" във Витлеем, разглеждане на яслите, в които е бил роден Исус (при натоварване на дните, посещенията на "Рождество Христово" се осъществяват преди закуската). Свободно време или, по желание и с доплащане - туристическа програма в Йерусалим, панорамна обиколка: Елеонският хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм; руската църква "Мария Магдалена"; Гетсиманската градина, която е сред култовите места, свързани със страстите Христови с "Църквата на всички нации"; църквата с гроба на Дева Мария в долината Кедрон; хълмът Цион - придобил символично значение за възраждането и независимостта на евреите. Пешеходна разходка в стария град на Йерусалим - гробът на цар Давид; стаята на Тайната вечеря, Стената на плача - останала от Втория храм, който е бил най-свещеното място за всички евреи; разходка по "Виа Долороса" - улицата, по която Исус е вървял с кръста си към Голгота; организирано посещение на Божи гроб и Голгота. Получаване на поименен сертификат за хаджийство. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Мъртво Море, река Йордан и Кумран: Мъртво Море -най-ниската точка на Земята, разположено на повече от 400 м под морското равнище, известно със своите лечебни качества. Възможност къпане в най-соленото море на света, чиято соленост е 16 пъти по-голяма от тази на Черно море. Посещение на Каср ал Яхуд - мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Следобяд програма до Кумран, в който са били открити най-ранните ръкописи на Стария завет на иврит. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Ранна закуска (закуска пакет). 06:00ч трансфер до центъра на Тел Авив. Пешеходна разходка в старинния квартал "Яфо" известен със своето антично пристанище с на 8000-годишна история. Разходка из тесните улици на града, съчетани с артистичната атмосфера на съвременно Яфо. Трансфер до летището за полет до Бургас. Излитане в 12:55ч от Тел Авив, кацане на Бургаското летище в 15:20ч.

Офертата включва
• Самолетен билет Бургас - Тел Авив - Бургас на Wizz Air, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х20х25см);
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* във Витлеем;
• Трансфери по програмата;
• Посещение на базиликата "Рождество Христово" във Витлеем (част от Йерусалим) и Тел Авив;
• Екскурзоводско обслужване на български език.
Офертата не включва
• Бакшиши - 5 долара на ден (задължително заплащане).
Допълнителни услуги
Може да доплатите към туроператора за:
• Priority Boarding и голям кабинен багаж до 10кг с размери 55х40х23см - 35 евро в посока;
• Голям чекиран багаж до 20кг - 65 евро в посока;
• Екскурзия до Мъртво Море, река Йордан и Кумран - 100 евро;
• Еднодневна екскурзия до Йерусалим с местен автобус, екскурзовод, посещение на всичките обекти и сертификат за хаджийство - 50 евро;
• Застраховка "Отмяна на пътуване".

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.