Грабо

Испания и Португалия на 09.10.2022

Цена от 965лв.

Маршрут: София - Мадрид - София
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 09.10.2022

ПРОГРАМА
1 ден
Полет от София в 11:55ч. Кацане в Мадрид в 14:35ч. Трансфер до Порто. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - туристическа програма в Порто - вторият по големина град в Португалия, включен в Списъка за световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО: гарата Сао Бенто; камбанарията Торе душ Клеригуш; Катедралата, откъдето по средновековните улички с гранитни къщи от XII век се стига до крайбрежната улица Дуеро.

По желание и срещу доплащане - екскурзия до Брага и Гимараеш - най-колоритната провинция на Португалия. В Брага ще посетите катедралата и старата част на града. Свободно време за самостоятелно посещение на църквата Bom Jesus do Monte - бароковите "летящи" стълби на светилището са една от най-известните португалски забележителности. Гимараеш е град, познат като първата столица на Португалското кралство, където през XI век се заражда нацията. Разходка в стария град сред павираните улици и площади граничещи със стари къщи - средновековен ансамбъл, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на площад Св. Якоб и поклонническата църква Носа Сеньора да Оливейра. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Лисабон с кратка спирка в Коимбра - в града се намира сградата на най-стария университет в Португалия (бившият Кралски дворец) с известната барокова библиотека. Разходка по тесните и малки улички на Коимбра. В ранния следобед пристигане в Лисабон. Настаняване в хотел. По желание и срещу доплащане - туристическа програма: площад Росио; старият и живописен квартал Алфама; кулата Белем; църквата на манастира Жеронимос с гроба на Вашко да Гама; Музеят на каляските. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - еднодневна екскурзия до Синтра, Ещорил, Кашкайш и Кабо да Рока. Синтра се счита за една от най-добрите туристически дестинации на Португалия - много замъци, аристократични дворци, паметници и очарователно красива природа. Възможност за посещение на двореца Кинта да Регалейра - комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани, отдавна предпочитано място от португалските крале и английските благородници. Ещорил е тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш е типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира Устата на ада - впечатляваща скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Продължаване за Кабо да Рока - най-западната точка на Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден
Закуска. По желание и срещу доплащане - еднодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя - ден, през който ще посетите едни от най-известните исторически места в Португалия. Забравете настоящето и се върнете назад във времето в село Обидуш, заобиколено от крепостните стени, зад които се намират традиционни бели къщи и малки търговски улици, които водят към замъка. Поглед върху впечатляващия манастир в Баталя (под закрилата на ЮНЕСКО) - великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388г, в чест на клетвата, дадена от крал Жуау І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте. Отпътуване за Назаре, който в миналото е бил малко рибарско село, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии. Посещение на Фатима - известна дестинация за поклонници от цял свят. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден
Закуска. Рано сутринта - отпътуване за Мадрид. Следобед - пристигане и туристическа програма в града: красивите площади Пласа Майор, Дел Сол и Испания; Паметникът на Сервантес; Кралският дворец; Градините на Сабатини. Следобед трансфер до летището. Полет от Мадрид в 20:30ч. Кацане в София в 00:50ч.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

.
.