Грабо

Баварски замъци 23.09.2022

Цена от 899лв.

Маршрут: ВИЕНА- МЮНХЕН- БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ-ШАФХАУЗЕН
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 23.09.2022

ПРОГРАМА
1.ДЕН- Полет от Бургас до Будапеща с АК ”Ryanair“ в 09.50-10:30ч. Посрещане на летището от представител на фирмата. Трансфер до Виена. Следобяд свободно време или панорамна и пешеходна обиколка на Виена - един от най-романтичните градове в Европа по поречието на Дунав, в подножието на Алпите с местен екскурзовод на български включваща– цветната къща на Хундертвасер, обиколка на Ринга - дворците Белведере - построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент, Колоната на чумата, катедралата ”Св. Стефан” – най - голямата и прочута катедрала в Европа. Привечер отпътуване за района на Линц. Настаняване в хотел. Нощувка.

2.ДЕН-Закуска. Отпътуване за eзерото Химзеe (най - голямото езеро в Бавария). Посещение на двореца Херенхимзеe, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова Херенинзел. Следобяд туристическа програма в баварската столица – Мюнхен - разглеждане на Мариенплац, Старото и Новото кметство с пеещия часовник, Музея на играчките, катедралата Фрауенкирхе, известната бирария Хофбройхаус и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

3.ДЕН-Закуска. Отпътуване за Баварските замъци– Нойшванщайн и Линдерхоф. Посещение на замъка Нойщванщайн – „лебедовия замък”, послужил за декор на Уолт Дисни, най-известния замък на Людвиг ІІ. От паркинга на автобусите до замъка Нойшванщайн има 30 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони – цената в посока нагоре е 5 – 6 евро или със специален автобус – совалка, който в посока струва 3 евро. Продължаване към Линдерхоф – единственият дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе и е негов любим замък. Вечерта пристигане в района на Боденското езеро. Настаняване в хотел. Нощувка.

4.ДЕН-Закуска. Посещение на остров Майнау - островът на цветята. Възможност за посещение на „къщата на пеперудите” с над 25 вида разноцветни, тропически техни представители, ботаническата градина с над 500 вида екзотични широколистни и иглолистни.Следобяд посещение на Шафхаузен- най – големият водопад в Европа. Вечерта пристигане в района на Баден-Баден. Настаняване в хотел. Нощувка.

5.ДЕН-Закуска. Свободно време. Трансфер до летището Баден-Баден/ Карлсруе за полет до Варна в 15:25-19:00ч. с АК “Wizzair”.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: самолетен билет Бургас-Виена с АК ”Ryanair“ и Баден-Баден - Варна с АК “Wizzair” с включени летищни такси и малък кабинен багаж /40/20/25/, транспорт с автобус 3*, обявените 4 нощувки + 4 закуски в хотели 3*, при настаняване в двойни и тройни стаи, от които: 1 нощувка + закуска в района на Линц, 1 нощувка + закуска в района на Мюнхен, 1 нощувка + закуска в района на Боденското езеро, 1 нощувка + закуска в района на Баден-Баден, водач-представител на фирмата по време на пътуването, застраховка.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10 кг./55/40/20 см./ –20 евро в посока, допълнителен до 20 кг.- 40 евро в посока, посещение на замъците: Херенхимзее –/включващ билет за корабчето до Херенинзел + вход за замъка и такса резервация/, Нойшванщайн и Линдерхоф –/входна такса за двата замъка с аудиогид и такса резервация/ - 90 евро, панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език– 20 евро, входна такса на о-в Майнау, корабче на Шафхаузен, разходи от личен характер, единично настаняване - 250 лева, застраховка Отмяна на пътуване- 5,2 % от стойността на пакета.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.