Грабо

СКАНДИНАВИЯ, СЕВЕРА И ФИОРДИТЕ 21.08.2024

Цена от 1799лв.

Маршрут: София-Копенхаген-София
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 21.08.2024

ПРОГРАМА
1 ден
Полет София - Копенхаген 05:45 - 07:40ч с АК "Ryanair". Посрещане от представител на фирмата. Трансфер до центъра на града. Свободно време или по желание и с доплащане, програма в Копенхаген - панорамна обиколка на града (2ч и 30 минути) с местен екскурзовод на български език. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания - статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на "майка Дания", централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. В 15:30ч отпътуване за пристанището. Качване на круизен кораб за Норвегия на компанията DFDS. Нощувка в каюти за 4-ма, ниво 2.

2 ден
Закуска. Сутринта в 09:30ч пристигане в столицата на Норвегия - гр. Осло. Свободно време в Осло или по желание и с доплащане, програма в столицата на Норвегия - гр. Осло. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на руски език: Кралския дворец, централната улица "Карл Йохангате", Кметството, където се връчва Нобеловата награда за мир, скулптурите на Вигеланд в парка Фргонер. Рано след обяд отпътуване за Берген. Нощувка в района на Берген.

3 ден
Закуска. Преди обяд туристическа програма в Берген с разглеждане на пристанищния квартал Бриген, Рибният пазар, Ханзейския музей (отвън) и др. Тези забележителности ще ви разкрият някогашното величие на града между 14-16 век, като част от Ханзейската Лига - важен съюз на търговските гилдии в Балтийско и Северно море. Типичните дървени къщички на квартала Брюген са изгаряни и престроявани няколко пъти, като след последния пожар през 1955г част от квартала е построен наново в оригинален средновековен стил и през 1979г е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване. По обяд 13:00ч възможен круиз по Зьогнефиорд, вторият по големина фиорд в света - 204км дължина и 1200м дълбочина, разположен между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие - това е пътуване в царството на фиордите. Следобяд свободно време във Флом или, по желание и с доплащане, пътуване с Фломската железница - най-зрелищното пътешествие с влак в света. Железницата минава по най-стръмния склон в света и преодолява 870м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия. Настаняване в хотел по път за Стокхолм. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за Стокхолм. Дневен преход. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден
Закуска. Преди обяд, по желание и с доплащане, програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български или руски език: остров Гамла Стан - сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със "Златната зала", която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати.и неповторима панорама от града. В 15:00ч отпътуване за пристанището Вартан. В 16:45ч отпътуване за финландската столица Хелзинки с най-големия 14-етажен круизен кораб на "Силия лайн", дълъг 203м, разполагащ с караоке бар, басейн, сауна, казино, free shop, дискотека и огромна търговска част. Нощувка на круизния кораб каюти за 4-ма, ниво 2.

6 ден
Около 10:00ч пристигане в Хелзинки - град, обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най-образованите и най-добре живеещите в света. По желание и с доплащане, панорамен тур 10:30-12:30ч с местен автобус и екскурзовод на руски език - с впечатляващата сграда на Финския парламент и Руската православна катедрала, Скалната църква и паметника на Сибелиус. Отпътуване обратно за Стокхолм. Нощувка на кораба на Силия лайн, ниво 2.

7 ден
Сутринта пристигане в Стокхолм. Посещение на музея "Васа" с кралския боен кораб, музея на АББА, етнографския комплекс "Сканзен" и др. Трансфер до Скавста. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден
Закуска. Полет Скавста-София в 08:05 - 11:3.50ч с АК "Ryanair".

Офертата включва
• Самолетен билет София - Копенхаген - София с АК "Ryanair" , с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х30х20см);
• Транспорт с автобус 3* по програмата, трансфери;
• 1 нощувка със закуска на круизен кораб Дания - Норвегия на компанията DFDS;
• 1 нощувка с закуска в района на Берген;
• 1 нощувка със закуска в района на Флом;
• 1 нощувка със закуска в Стокхолм;
• 2 нощувки на круизен кораб на Силия Лайн Стокхолм - Хелзинки - Стокхолм;
• 1 нощувка в Малмьо;
• Водач-представител на фирматапо време на пътуването.

Офертата не включва
Задължително доплащане:
• Горивна такса на корабите и сити такси - 50 евро на човек (заплаща се на място).
Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора:
• Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10кг (55х40х20см) - 30 евро в посока;
• Допълнителен багаж до 20кг - 50 евро в посока;
• Обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод - 25 евро;
• Обиколка на Хелзинки с местен екскурзовод - 45 евро;
• Обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод - 25 евро;
• Обиколка на Осло с местен екскурзовод - 25 евро;
• Фериботен круиз по Зьогнефиорд - 85 евро;
• Пътуване с Фломската железница - 95 евро;
• Настаняване в двойна кабина за двата кораба - 130 евро;
• Настаняване в тройна кабина за двата кораба - 60 евро;
• Бакшиши за шофьор и водач на групата - 20 евро.
ЦЕНИ
Дата Единична стая Двойна стая Тройна стая
21.08.2024 2199 лв. 3598 лв. 5397 лв.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.