Грабо

Почивка в Мармарис 25.09.2021г.

Цена от 579лв.

Маршрут: Burgas - Marmaris - Burgas
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Автобус
 Дати на отпътуване:

ПРОГРАМА
1.ДЕН-Отпътуване от Варна / ул. Антим 1 в 16.00ч./, от Бургас / ОМВ – Мираж в 18.00ч./ по маршрут Малко Търново -Чанаккале-Измир-Мугла-Мармарис. Преминаване на пролива Дарданели с ферибот Галиболи-Лапсeки или Еджеабат-Чанаккале /пролива Дарданели разделя Егейско и Мраморно море/. Пристигане в курорта на 90-те години - Мармарис. Настаняване в хотел.Нощувка.
2.ДЕН-Свободно време за опознаване на курорта. Нощувка.
3.ДЕН-Свободно време или по желание посещение на острова на Клеопатра /30.00 евро/- Пътуване до пристанището с автобус-около 30-45мин. Качване на лодка и отплаване за острова. Райско кътче с кристално чистите води на Егейско море, през които можете да гледате на три метра дълбочина и уникален пясък. Възможност за гмуркане. Обяд на лодката. Съществува легенда, според която преди две хиляди години тук се е къпала самата Клеопатра. Марк Антоний подарил на своята възлюбена този остров, но на нея не й харесвали пясъците на острова, затова императорът на Египет доставил специален пясък. Възможно е това да е само легенда, но такъв пясък има само на още едно място- в Северна Африка. Нощувка.
4.ДЕН- Свободно време или по желание еднодневен тур, комбинирано пътуване из залива на Мармарис и по река Далян / 30.00 евро/-тръгване от хотела в 09,00ч. Качване на една от най-големите яхти-"Орка', побираща 350 души. Пътуване из залива на Мармарис до природния резерват-Далян около 2 часа. Възможност за гмуркане. В 12,00ч.-обяд на яхтата. Качване на по-малки лодки за 45 души. Спирка около 1 час на плажа Изтузу, където живеят костенурки от изчезващия вид Карета, с възможност за плаж. По време на пътуването с лодка по реката може да видите загубените сред крайбрежните скали гробници на ликийските крале (IV в. пр. н.е.) в гр. Каунос. Недалеч от рибарското селище Далян се намира естествен природен басейн, дъното на който е покрито с лечебна кал. Преданието твърди, че водата и калта имат необичайни свойства, които лекуват много кожни заболявания. Връщане обратно в Мармарис с яхтата-около 19,30ч. Нощувка.
5.ДЕН-По желание тур до района на белите скали на Памуккале /доплащане 50.00 евро,осъществява се при мин.30 записани /. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи памучени планини. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват. Връщане в Мармарис. Нощувка.
6.ДЕН-Свободно време или по желание еднодневна екскурзия до близкия гръцки остров Родос /доплащане 50 евро/, известен в миналото с Родоския колос, стария град и улицата на Рицарите. *Пътуването се осъществява с катамаран от пристанището в Мармарис. Тръгване от хотела рано сутринта с автобус до пристанището. Пътуване с катамаран около 1,3 ч. Престой на острова. Около 16,00 часа отпътуване обратно за Мармарис. Нощувка.
7.ДЕН- Свободно време или по желание джип сафари с включен обяд /30.00 евро/-Комбинирано пътуване с джипове, спирки за плаж и къпане. Връщане в Мармарис следобяд около 16,30 часа. Нощувка.
8.ДЕН- В 14:00ч. отпътуване за България.
9.ДЕН - Пристигане в България.


 

 

ЦЕНИ
Дата Двойна стая Тройна стая
25.09.2021 1158 лв. 1739 лв.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.