Грабо

Екскурзия до Аликанте и Бенидорм

Цена от 899лв.

Маршрут: София - Аликанте - София
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 06.10.2024,    13.10.2024

ПРОГРАМА
1 Ден
Полет от София до Аликанте в 21:35 - 23:50ч с Ryanair. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел. Вечеря - сух пакет. Нощувка.

2 Ден
Закуска. Посещение на Бенидорм е един от най-големите туристически центрове в Испания и Европа. Благодарение на характерната си инфраструктура с много високи хотели и жилищни сгради, градът е известен като Манхатън на Испания или Бенийорк. С повече от 1000 ресторанта и над 30 дискотеки градът предоставя всичко необходимо за активен нощен живот. Свободно време или по желание (срещу доплащане) - полудневна екскурзия до природен зоопарк Валенсия, разположен на площ от 10 хектара. Има голяма колекция от африканска фауна. В зоопарка няма огради, а животните са разделени по между си и от хората с растителност, скали и водоеми. На практика имате невероятната възможност да се "слеете" с естествената среда на животните. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Валенсия - третият по големина град в Испания, разположен на река Турия в Средиземно море. Градът очарова посетителите си с малки, тесни улички, внушителни сгради и паркове с портокалови и лимонови дръвчета. Пешеходна разходка- парламентът, църквата Санта Каталина, катедралата на Валенсия. Свободно време в историческия квартал Кармен с типични тесни улички с много магазини, ресторанти и кафенета. Възможност за посещение на Океанографския музей е най-големият аквариум в Европа, с голямо разнообразие от риби и морски животни, които сякаш плуват около Вас и с невероятно шоу с делфини (не са включени входните такси). Градът е защитен от ЮНЕСКО като културен шедьовър. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Мурсия и Картаген. Мурсия - столицата на едноименната автономна област. Посещение на най-голямата забележителност - катедралата в Мурсия, построена върху основите на древна джамия, където могат да се видят различни художествени стилове, датиращи от Готическия стил до Неокласицизма. Картаген - разглеждане на пристанището, паметника на героите от Кавие, площада на общината и реновирания наскоро дворец. Спускане надолу по главната улица за разглеждане на Grand Hotel и други впечатляващи сгради като La Casa Cervantes, сградата на казиното, църквата Сейнт Мери и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Елче и Аликанте. Елче - посещение на стария град, базиликата Санта Мария, Кулата Калхора, двореца Алтимира, Арабските бани. Елче е разположен на двата бряга на река Виналопо и е едно от най-старите населени места на Иберийския полуостров. По обяд посещение на Аликанте - изкачване до крепостта Санта Барбара, построена на 166м. височина на хълма Бенакантил преминаване по крайбрежната улица Еспланада със своята знаменита алея от палми - символ на морската душа на града; катедралата със син купол Сан Николас; кметството на Аликанте, отличаващо се с орнаментирани елементи и интересни фасади на двете му кули; спирка на пристанището, където е акостиран кораба-музей Сантисима Тринидат - копие на известния през 18 век най-голям боен плавателен съд, страшилището на моретата със 140 оръдия на борда. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 Ден
Трансфер в 04:00ч до летището в Аликанте за полет до София в 06:35 - 10:50ч с авиокомпания Ryanair.

Офертата включва
• Самолетен билет София - Аликанте - София с Ryanair, с включен малък кабинен багаж (40х20х25см) и летищни такси;
• Трансфер хотел - летище - хотел;
• Транспорт с луксозен автобус 3*;
• 5 нощувки с 4 закуски и 5 вечери в хотел 3*;
• Посещение на Бенидорм;
• Водач - представител на фирмата туроператор.

Офертата не включва
• Курортна такса - 4 евро на вечер (задължително доплащане).

Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора за:
• Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10кг (55х40х20см) - 30 евро в посока, допълнителен до 20кг - 50 евро в посока;
• Полудневна екскурзия до зооопарк Валенсия с включена входна такса на зоопарка - 60 евро;
• Еднодневна екскурзия до Елче и Аликанте (без входни такси) - 40 евро;
• Еднодневна екскурзия до Валенсия (без входни такси) - 40 евро;
• Еднодневна екскурзия до Мурсия и Картаген (без входни такси) - 60 евро.

     1.5. ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да осигури обявените в програмата нощувки в следните туристически обекти за настаняване, според броя туристи по договор :

Местоположение
Вид на тур. обект
Категория
Брой нощувки
стаи
Хотел в Аликанте хотел 3* 5 Двойна/Тройна
         

 

 и храна в следните заведения за хранене:

Вид на заведенията за хрaнене и развлечение
Категория /звезди/
База или
вид на храненията
Брой на храненията
Ресторанта на хотела в Аликанте
 3*
4 закуски + 5 вечери
5
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА

Hotel Category 3*

.
.