Грабо

Екскурзия до Швеция, Естония и Русия 02.09.2024

Цена от 1555лв.

Маршрут: София - Ниш - Стокхолм - Ниш - София
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 02.09.2024

ПРОГРАМА
Програма

Ден 1
Трансфер от централна автогара София в 15:00 до летище Ниш, Сърбия (150 км). За полет с "RyanAir'', Ниш - Стокхолм Арланда 20:20ч. - 23:10ч. Посрещане на летището в Стокхолм, трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език/руски език - остров Гамла Стан - сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със "Златната зала", която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15.00ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 17:00 ч. отпътуване за латвийската столица Рига с круизния лайнер Талинк Лайн, Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

Ден 3
Сутринта пристигане в Рига. Отпътуване за Санкт Петербург, преминаване през граничен пункт Лухамаа - Шумилкино. Следобед пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Вечеря. Трансфер от хотела за нощна екскурзия "Развод мостов", която включва: разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която може да се наблюдава отварянето (вдигането) на мостове над река Нева - с екскурзовод на български език. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод. Невски проспект - най- красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург (панорамно). По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Посещение на Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура - произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободно време или посещение на Царское село и Екатеринински дворец. Разположен е в днешния град Пушкин на 25 км. от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая - стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана "Осмото чудо на света". Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Закуска. Посещение на Нижний парк и Петродворец. Петродворец е" прозорецът към Европа" на Петър І, бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Свободно време. Следобяд отпътуване за Естония. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел по път за Талин. Нощувка.

Ден 7
Закуска. Отпътуване за центъра Талин. По обяд туристическа обиколка на Талин с местен екскурзовод в историческия център на града - столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на Финският залив (доплащане 20 евро). Град, известен със своето скандинавско излъчване и архтектура. Градът е създаден XIII век и е бил във владение на шведи, датчани, руснаци. Старият град е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО - средновековни църкви, готически катедрали, замъци. Градската стена и отбранителните кули; величествения средновековен замък на хълма Тоомпеа с кулата Дългия Герман; църквата Св.Николай; катедралата Св.Александър Невски, замъкът Орлов-Давидов; Естонския парламент; църквата Нигулисте, където се провеждат концерти за органна музика; най-старата аптека в Европа. Следобяд отпътуване от Талин за Стокхолм с круизен кораб на Талинк лайн. Нощувка в кабини за четирима.

Ден 8
Сутринта пристигане в Стокхолм. Ден за музеи: посещение на музея "Васа" с кралския боен кораб, музея на АББА и етнографския комплекс "Сканзен". Следобяд, трансфер до летището в Стокхолм, полет Стокхолм Арланда - Ниш с "RyanAir" в 17:00ч - 19:55ч. Автобусен трансфер до централна автогара София.

Офертата включва
• Самолетен билет Ниш - Стокхолм, Арланда - Ниш с Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж 40x30x20см;
• Tрансфери с автобус по програмата;
• 2 нощувки на кораба на "Талинк Лайн";
• 3 нощувки със закуски и вечери в Санкт Петербург;
• 1 нощувка със закуска в района на Талин;
• 1 нощувка със закуска в района на Стокхолм;
• Водач-представител на фирмата по време на пътуването;
• Посещение на Стокхолм, Талин и Санкт Петербург.

Офертата не включва
• Руска виза, визова услуга - 220лв;
• Горивни такси за корабите - 20 евро (задължително доплащане).

Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора:
• Голям кабинен багаж до 10кг 55х40х20см - 25 евро в посока, допълнителен до 20кг - 50 евро в посока;
• Входните такси на посещаваните обекти;
• Туровете в програмата:
обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод - 25 евро;
входна такса за посещение на Ермитажа;
посещение на Нижний Парк + Петродворец - 60 евро;
посещение на Царское село + Екатериненски дворец - 60 евро;
обиколка с местен екскурзовод в Талин - 20 евро;
нощна разходка с корабче по река Нева - 50 евро;
• Доплащане на човек за двойни кабини Стокхолм - Талин и Талин - Стокхолм - 100 евро за двете посоки.

  1.5. ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да осигури обявените в програмата нощувки в следните туристически обекти за настаняване, според броя туристи по договор :

Местоположение
Вид на тур. обект
Категория
Брой нощувки
стаи
Кораб на "Талинк Лайн" кораб   2 кабина
Хотел в Санкт Петербург хотел 3* 3 Двойна/Тройна
Хотел в района на Талин хотел 3*

1

Двойна/Тройна

Хотел в района на Стокхолм

хотел

3*

1

Двойна/Тройна

 и храна в следните заведения за хранене:

Вид на заведенията за хрaнене и развлечение
Категория /звезди/
База или
вид на храненията
Брой на храненията
Ресторанта на хотела в Санкт Петербург
3*
3 закуски + 3 вечери
3
Ресторанта на хотела в района на Талин
3*
 закуска 
1
Ресторанта на хотела в района на Стокхолм
3*
закуска
1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.