Грабо

Прага-Виена-Братислава 30.04.2024

Цена от 869лв.

Маршрут: София - Виена и Братислава - София
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 30.04.2024

ПРОГРАМА
1 Ден
Полет София - Виена в 16:25 - 17:05ч. с полет на Ryanair. Посрещане от представител на фирмата. Трансфер до Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) туристическа програма в Прага с местен екскурзовод - пешеходен тур (около 3,5 часа) от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през квартала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Възможност за разходка с корабче по река Вълтава (срещу доплащане) с включен обяд/вечеря. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като "Флоренция на Елба" - Дрезден. По желание посещение на бароковия дворец Цвингер, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело - Сикстинската Мадона. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия с екскурзовод на български език до Карлови Вари - един от най-старите европейски балнео-курорти известен с лечебния ефект на горещите си минерални извори, Бехировката и стъкларски изделия. По желание кратка спирка в най-старата пивоварна в района - Крушовице. Връщане в Прага следобяд. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Отпътуване за Виена. По обяд пристигане. Свободно време или по желание (срещу доплащане) туристическа програма в австрийската столица - Виена с местен екскурзовод на български език, включваща - цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере - построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург - официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679г; катедралата Св. Стефан - най-голямата и прочута катедрала в Европа и др. В 18:30ч отпътуване за Братислава. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 Ден
Закуска. Трансфер до летището за полет Братислава - София в 11:30 - 14:00ч с Ryanair.

Офертата включва
• Самолетен билет Бургас - Братислава - Бургас, с Ryanair, с включени летищни такси и малък кабинен багаж (40х20х25см);
• Транспорт с автобус 3*;
• Трансфери по програмата;
• 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага;
• 1 нощувка със закуска в Братислава;
• Водач по време на пътуването.

Офертата не включва
Задължително доплащане:
• Градска такса - 2 евро на човек на ден.
Допълнителни услуги
По желание и с доплащане към туроператора:
• Priority Boarding с допълнителен кабинен багаж до 10кг (55х40х20см) - 25 евро, допълнителен до 20кг - 45 евро;
• Туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език - 25 евро;
• Еднодневна екскурзия до Дрезден - 45 евро;
• Туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки - 25 евро;
• Разходка с корабче по р. Вълтава - 35 евро;
• Еднодневна екскурзия до Карлови Вари - 45 евро.

ЦЕНИ
Дата Единична стая Двойна стая Тройна стая
30.04.2024 1269 лв. 1738 лв. 2607 лв.


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.