Грабо

Белите нощи в Скандинавия и Русия 14.07.2024

Цена от 1999лв.

Маршрут: София-Копенхаген-Москва-Истанбул-София
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
 Дати на отпътуване: 14.07.2024

ПРОГРАМА
1 Ден
Полет София - Копенхаген 10:15-12:10ч.с "Ryanair". Посрещане от представител на фирмата. Трансфер до центъра на града. Свободно време или програма в Копенхаген - панорамна обиколка на града /2,30ч./ с местен екскурзовод на български език. Спирка при двореца Кристиянборг приютил Датския парламент, Националната библиотека, спирка при Mраморната катедрала и площада с двореца Амалиенборг, Кралския театър, Чърчил парк със замъка Касталет и символа на Дания - статуята на малката русалка, фонтана Гифион, посветен на "майка Дания", централния площад с Кметството и паметника на Андерсен. Трансфер до Скавста. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 Ден
Закуска. Трансфер до Стокхолм с местен екскурзовод на български език / руски език - остров Гамла Стан - сърцето на стария град с църквата на рицарите Сторкиркан и Кралския дворец, Кметството със "Златната зала", която всяка година приютява бала в чест на Нобеловите лауреати. В 15.00 ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 17.00 ч. отпътуване за латвийската столица Рига с круизния лайнер Талинк Лайн. Нощувка на кораба в каюти за 4-ма.

3 Ден
Сутринта пристигане в Рига. Отпътуване за Санкт Петербург, преминаване през граничен пункт Лухамаа - Шумилкино. Следобед пристигане в Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Вечеря. Трансфер от хотела за нощна екскурзия "Развод мостов", която включва: разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която може да се наблюдава отварянето /вдигането/ на мостове над река Нева - с екскурзовод на български език. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод. Невски проспект - най- красивият булевард на града, Дворцовият площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, крайцер Аврора, Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург /панорамно/. По време на обиколката ще се насладите на живописната гледка към река Нева и множеството мостове, свързващи градските острови. Посещение на Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват 3 милиона художествени паметника на световната култура - произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс, Пикасо и др. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Преди обяд посещение на Царское село и Екатеринински Дворец. Разположен е в днешния град Пушкин на 25 км. от Санкт Петербург. В историята и архитектурата на двореца се отразяват архитектурни тенденции от всички епохи, които е преживял двореца, както и лични пристрастия на руските владетели. Тук се намира и Кехлибарената стая - стая, напълно облицована с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота понякога е била наричана "Осмото чудо на света". Следобяд посещение на Нижний парк и Петродворец. Петродворец е" прозорецът към Европа" на Петър І., бижуто на руското изкуство, където можете да разгледате невероятният ансамбъл от множество фонтани, паркове и дворци, който е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1200 хка, с 66 фонтана и 39 позлатени статуи. Вечеря. Нощувка.

6 Ден
Закуска. Отпътуване за Москва. Вечерта пристигане. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 Ден
Закуска. Панорамна обиколка на Москва с автобус и местен екскурзовод - Червения площад -политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, ГУМ-а - най - старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се христианска Русия, московските булеварди, Московския университет, Театралния площад. Трансфер до Третяковската галерия. Разглеждане с екскурзовод на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Свободно време. По желание разходка с корабче по р. Москва. Вечеря. Нощувка.

8 Ден
Закуска. Посещение на архитектурно-исторически комплекс Кремъл (около 2,5 часа), представляващ сърцето на съвременна Русия с редица важни структури на държавната власт - Президентството, правителствени и други органи. По време на тази екскурзия ще посетите територията на Кремъл-Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Трансфер до летище Внуково за полет до Истанбул.

9 Ден
Полет Внуково - Истанбул с "Pegasus" 03:25-07:40. Полет Истанбул -София с "Pegasus"- 14:35-16:00ч.


Офертата включва
• Самолетен билет София - Копенхаген с Ryanair, Внуково/ Москва - Истанбул - Истанбул - София с Pegasus с включени летищни такси и малък кабинен багаж 40х30х20см, трансфери по програмата;
• 1 нощувка на кораба на Талинк Лайн;
• 3 нощувки със закуски и вечери в Санкт Петербург;
• 1 нощувка със закуска в района на Скавста;
• 2 нощувки със закуски и вечери в Москва;
• Водач-представител на фирмата по време на пътуването;
• Посещение на Копенхаген, Стокхолм, Рига, Санкт Петербург и Москва.

Офертата не включва
• Руска виза, визова услуга - 220лв;
• Горивна такса за кораба - 20 евро (задължително доплащане).

Допълнителни услуги
С доплащане към туроператора:
• Голям кабинен багаж до 10кг 55х40х20см - 30 евро в посока, допълнителен до 20кг - 50 евро в посока;
• Входните такси на посещаваните обекти;
• Туровете в програмата:
обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод - 25 евро;
обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод - 25 евро;
туристически обиколки на Санкт Петербург и Москва, посещение на Нижний Парк + Петродворец и Царское село + Екатериненски дворец, Кремъл, Третяковска галерия с включени входни такси и екскурзоводско обслужване - 300 евро;
• Входна такса за посещение на Ермитажа - 25 евро, входна такса на оръжейна палата - 40 евро;
• Разходка с корабче по р. Москва - 40 евро;
• Нощна разходка с корабче по река Нева - 40 евро;
• Доплащане на човек за двойни кабини Стокхолм - Рига - 70 евро на човек, тройна кабина - 35 евро на човек.;
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
.
.